woensdag 1 mei 2013

FOTO'S Mei 2013

WAKKEN 25-05-2013


Het West-Vlaamse Wakken, een deelgemeente van Desselgem. waar de Mandel en de Leie elkaar vervoegen. Daar ga ik vandaag stappen met een groep vrienden van onze wandelvereniging. Een verrassend mooie natuurwandeling georganiseerd door de "Watewystappers Tielt". Ten tijde van Rodenbach werd de Roeselaarse studentenbond WIJTEWA genoemd. Dit was een woord uit een geheimtaal die Westvlaamse radikalen (pastoors en andere klerikalen) moesten gebruiken omdat het Frans de enige toegelaten taal was. WIJTEWA is een vervorming van WITGEWA (“Ge weet wel waar”). Hiermee werd het Klein Seminarie te Roeselare bedoeld. Dus telkens wanneer een afspraak gemaakt werd in het Klein Seminarie werd gesproken over WIJTEWA.
Zodra WIJTEWA de naam was in Roeselare, werd de toenmalige gedoodverfde concurrent van Roeselare, namelijk Tielt, aangeduid met Watewij. Dit werd door de Tieltenaars dan ook overgenomen.

LIBAN



KLUISBERGEN 12-05-2013 DAG 2

Aanvankelijk zonnig maar alvlug komen de regenbuien opnieuw roet in het eten gooien. Ondanks het mindere weer zijn er toch veel wandelaars komen opdagen. De 50km van gisteren hangt nog wat in de benen maar al bij al verloopt het goed. De traditionele randannimatie is en blijft een publiekstrekker!

KLUISBERGEN 11-05-2013 DAG 1

Voor het eerst naar mijn weten dwarsen we de N60 richting Nukerke en Etikhove. Buien en fris weer voor de tijd van het jaar. Dit kan ons echter niet weerhouden om deel te nemen aan deze tweedaagse klassieker!

KRUISHOUTEM - LOZER 05-05-2013

Opnieuw schitterend lenteweer. Mooi parcours door het Lozerbos en de omringende dorpjes. Veel betegelde paden en door het mooie weer, prachtige vergezichten.

LIBAN

HEESTERT 01-05-2013 

Leuke 35km wandeltocht voor liefhebbers van kerkwegels. Niet echt mijn ding maar gezien de streek een geslaagde tocht.

LIBAN